Activiteiten

22 augustus 2020 SAXIANO concert in de kerk in Dieteren

Pianoleerlingen gaven een concert op 22 december 2019

Saxiano Verandaconcert 30 september 2018

Verrassingsoptreden oud-leerlingen Norbert Nozy
Zaterdag 15 juli 2017 heb ik voor saxofoondocent Norbert Nozy, tevens scheidend dirigent van de Koninklijke Harmonie Thorn, een verrassingsoptreden georganiseerd. 13 Oud-leerlingen die gestudeerd hebben aan het Maastrichts Conservatorium vormden samen het Norbert Nozy Collectief.

SAXIANO Muziekfestival 2017

29 Januari 2017 stond in het teken van een middag vol afwisselende muzikale optredens. Er waren solistische optredens op piano, leerlingen die met vrienden en familie optraden, een heuse band, twee jeugdorkesten tot een saxofoonensemble van 10 saxofonisten. Foto’s kunt u hier bekijken.

Grease: Ter afsluiting van het festival speelden alle muzikanten samen een Grease medley:

Optredens voor de pauze:

Gezamenlijk optreden van De Crescendo’s en de Sjnake Fanfaar:  

Optredens na de pauze:

Kamerconcert pianoleerlingen 3 juli 2016

Concertmiddag 1 maart 2015 Carnaval Festival 264

Mijn leerlingen hebben deze dag weer garant gestaan voor een afwisselend concert. Het publiek (een volle zaal!) heeft kunnen luisteren naar solisten op piano, piano met zang en saxofonisten die hebben opgetreden als duo’s, trio’s en kwartetten al dan niet in combinatie met piano en slagwerk. De Sjnake Fanfaar heeft iedereen laten genieten van hun enthousiaste samenspel. De kers op de taart vormde Carnaval Festival dat door 49 muzikanten samen is uitgevoerd.

D-presentatie

D-examen leerlingen heb ik in samenwerking met Stichting Myouthic en hun eigen vereniging de mogelijkheid gegeven om als onderdeel van hun D-examen solistisch op te treden. Als je je in het openbaar op een dergelijke manier goed kunt presenteren is dat een opwaardering van je D-diploma. Het is fijn als je, na jaren muziekles te hebben gevolgd, aan vrienden en bekenden kunt laten horen wat je bereikt hebt op je instrument. Voor muzikanten in de dop is het tevens een stimulans om te blijven musiceren en les te volgen zodat ze over enkele jaren op dezelfde plek kunnen staan.

Op 4 januari 2015 hebben Thijs Linssen en Mieke Ronckers uit Dieteren op respectievelijk altsaxofoon en sopraan saxofoon hun D-examen afgesloten met Fanfare Eendracht. Met dank aan Bart Deckers voor het arrangement.

150104 Mieke en Thijs Nieuwjaarsconcert 5 150104 Mieke en Thijs Nieuwjaarsconcert 1

Op 23 januari 2015 heeft de D-presentatie van Milou Kik met harmonie St. Cecilia Susteren plaats gevonden. Met dank aan Twan Cox voor het arrangement. 

Saxiano concertmiddag 8 december 2013

Zondag 8 december 2013 heeft de leerlingen Concertmiddag plaats gevonden. Het was fijn dat het publiek de optredens zeer waardeerde. Ook de leerlingen waren heel enthousiast over de hele middag. Vanwege de grote deelname was de opzet dit jaar anders. Er zijn diverse duo’s, trio’s, kwartetten en zelfs een kwintet gevormd. Het gezamenlijk optreden was een geweldige ervaring voor zowel de muzikanten als het publiek. 

131117 Lenn 450-600 pix

Kerkorgel

De pianisten Camiel, Lenn en Siem hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om op een kerkorgel te kunnen spelen. Orgelkring Neeritter heeft dit in samenwerking met organist Hans Maes mogelijk gemaakt. Het was een leuke, leerzame ervaring waarbij de mogelijkheden van het kerkorgel uitgebreid aan bod zijn gekomen.

131117 Camiel 450-600 pix  131117 Siem 450-600 pix


Top