Nieuwsarchief

Euregion, Brass, Wind & Percussion

Rond de jaarwisseling 2017/2018 zijn we met 61 muzikanten onder leiding van Frenk Rouschop op concerttour door China geweest. Het is een geweldige reis geworden. Voor iedereen onvergetelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe Kerk Den Haag

Als laureaat van het Prinses Christina Concours heeft hoornist Camiel Lemmens op 25 april 2017 een lunchconcert gegeven in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Een werk dat ik hier samen met hem uitgevoerd heb is Capriccioso Peter Lejaeghere.

 

Lilbosch

Met organist Christiaan Janssen heb ik zondag 29 mei  2016 in de Abdij Lilbosch een saxofoon met orgel concert verzorgd voor orgelstichting Echt-Susteren. Reacties van toehoorders waren: “geweldig”, “prachtig”, “hemels”.

 

KHT

21 mei 2016 is weer een mijlpaal voor de Koninklijke Harmonie Thorn: Kampioen van het eerste Europees Kampioenschap Harmonie. Kessel 10 april 2016

 

Jubileumconcert Koninklijke Fanfare Maasoever Kessel

In de mooi versierde en volle kerk heb ik met de 160-jarige fanfare mogen bijdrage aan een mooi jubileumconcert.

 

 

Nationaal Kampioenschap Blazers 2015 solisten en ensembles

Met saxofonist Jarred Vossen, trompettist Rik Heijnen en hoornist Camiel Lemmens heb ik opgetreden op zaterdag 3 oktober. Jarred Vossen is door zijn uitvoering van Rêverie et Danse van Émile Lesieur door juryleden Durk Lautenbach en Jos van de Braak gekroond tot kampioen van de 5e divisie. Rik Heijnen speelde volgens hen het mooiste in de 3e divisie, The Return van John Hartmann. Camiel Lemmens’ mooie vertolking van Thema und Variationen van Frans Strauss was goed voor de tweede plaats in de 2e divisie. De optredens zijn te zien en te beluisteren op de pagina Piano en solisten.

 

Limburgse Finale Jonge Solisten 2015

Vlak voor de zomervakantie, op 28 juni 2015 hebben vier saxofoonleerlingen hun muzikale kunnen mogen laten horen tijdens de Limburgse Finale Jonge Solisten die in de Maaspoort in Venlo plaats vond. Jarred Vossen is in de 5de divisie kampioen geworden. Ellen Schmeitz en Milou Lemmens traden in de 4e divisie op en behaalden respectievelijk de 2e en gedeelde 4e plaats. Thijs Linssen speelde in de 2e divisie naar een gedeelde 2e plaats. De Limburgse omroep L1 heeft hiervan mooie opnames gemaakt.

Jarred Vossen      Ellen Schmeitz       Milou Lemmens      Thijs Linssen

 

Interview met Sjnake Fanfaar

Sjnake Fanfaar maart 2015

 

Domani

Laureaten van het Prinses Christina Concours traden op 8 februari op vanaf 16:00 uur bij Domani, Dominicanenplein 15 in Venlo. Met klarinettiste Jessica Jansen heb ik deze middag op de piano werken van Debussy, Rabaud en Brahms gespeeld.

Met pianist David Voncken heb ik samengespeeld op sopraan saxofoon.

Jessica en Ankie 1

David en Ankie 150208

 

Solistenconcert Poster Solistenconcert Euregion Brass, Wind & Percussion

Voor Euregion Brass, Wind & Percussion heb ik het initiatief genomen voor het solistenconcert dat op 31 januari 2015 heeft plaats gevonden.
De divisiewinnaars van de Finale Jonge Solisten 2014 die door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen werd georganiseerd, kregen de kans solistisch met dit project fanfareorkest op te treden. Na de pauze heeft het tutti fanfareorkest zich onder andere laten horen in Funfair van Derek Bourgeois en Call of the Cossacks van Peter Graham. Het hele programma werd enthousiast geleid door dirigent Frenk Rouschop. Het concert is zeer positief ontvangen door het publiek en zeker voor herhaling vatbaar.

Libertango gespeeld door Loes Geelen


Saxophonix

Saxofoonkwartet Saxophonix heeft 18 januari 2015 opgetreden in Margraten.

De volgende werken werden gespeeld voor een overvolle zaal:
• Fuga VII   Johann Sebastian Bach
• Bach goes to town   Alec Templeton150118 Margraten
• Nightclub 1960   Astor Piazzolla
• Svea Rike   Mike Mower
• Prelude and Polka   Antonín Dvorák
• Nuages   Eugène Bozza
• Something Doing   Scott Joplin
• Jive for five   Paul A. Nagle

150118 publiek


 

 

 

 

 

 

 

Dubbelconcert140705 Norbert en Ankie

Zaterdagavond 5 juli 2014 heeft in openluchttheater de Abdijhof te Thorn het Open Air concert van de Koninklijke Harmonie Thorn plaats gevonden. Met Norbert Nozy heb ik het Dubbelconcert Oriëntale gespeeld. Op 14 november 2014 hebben we dit werk nog eens uitgevoerd in Marnach (Munshausen) in Luxemburg.

 


De Tiende van Tijl

In de uitzending van 2 mei 2014 (Nederland 3) was ik met Euregion, Brass, Wind & Percussion te gast in dit televisieprogramma van Tijl Beckand. We zijn te horen met een klassieke versie van Irish Tune:

http://www.npo.nl/de-tiende-van-tijl/02-05-2014/AVRO_1657648?start_at=483

Anky Mofers 1a

 

Klankwijzer maart 2014

In het magazine Klankwijzer staat in maart een artikel over mijn werk als co-repetitor.

artikel

EBWP

De concerttour die Euregion Brass, Wind & Percussion van 26 december 2013 t/m 5 januari 2014 door China heeft gemaakt, was geweldig. We hebben met z’n allen enthousiast gemusiceerd hetgeen door het Chinese publiek zeer gewaardeerd werd.


Mishaela DSC_0080

 

 


Top