Co-repetitie

Met veel muzikanten en orkesten heb ik op piano reeds opgetreden tijdens allerlei gelegenheden. Diverse positieve opmerkingen op juryrapporten van diverse deelnemers:

“Zeer goed samenspel met de supergoede pianiste”

Tijdens finale Jonge Solisten en NK blazers 2018: Leerlingen Milou, Ellen, Joep en Jarred speelden Gershwin Favourites.  Juryopmerkingen:

Jos van de Braak: “Samenspel met piano/docente was voorbeeldig en droeg in grote mate bij aan dit swingende top optreden.”

Frans Hendrikx: “Supergoed arrangement”

Fried Dobbelstein: “Prachtig pianospel”

Enkele opmerkingen op het juryrapport van Oda Nuij, kampioene NK eerste divisie 2013: IMGP1564

Luuk Tuinstra: “Zeer hecht samenspel!”  “Complimenten voor zo’n goed en hecht samenspel, ook aan de pianiste!”

Rob Goorhuis: “Fantastisch samenspel. Uitstekende pianiste!! Hartverwarmend.”

120415 LaakAls co-repetitor studeer ik aan de piano een solowerk in met de muzikant. Tijdens de lessen komen allerlei docerende aspecten aan bod. De solist leert het hele werk begrijpen. Meestal leidt dit tot een optreden. Zo’n optreden is niet alleen weggelegd voor professionele en vergevorderde muzikanten. Het is vaak een lust voor het oor én oog hoe jonge muzikanten op hun eigen niveau pareltjes van muziek afleveren. Vaak ben ik achter de piano te vinden als ze deelnemen aan muzikale wedstrijden. Deze hebben eenzelfde opzet als The voice of Holland, Holland’s got talent, Popstars, X-factor, Idols. Je wordt echter niet mondeling ‘en publique’ maar schriftelijk beoordeeld.

Door dit werk als co-repetitor heb ik een enorme repertoirelijst opgebouwd en inzicht gekregen in diverse instrumenten(groepen).

 


Top