Biografie

Biografie

Toen ik 3 jaar was, vroeg ik aan mijn ouders een Ankiemelodica. Hierop speelde ik al snel alle liedjes die mijn moeder met me zong. Vanaf mijn vierde nam ik de melodica soms mee naar school waar alle klasgenootjes spontaan met me mee begonnen te zingen. Niet veel later volgde de blokfluit maar liever wilde ik piano leren spelen omdat het me heerlijk leek om snel met je vingers over de toetsen te kunnen gaan en daarmee veel mooie tonen tegelijk te spelen. Vanaf mijn zevende ben ik begonnen met pianoles. De volgende stap was mijn lidmaatschap van fanfare Eendracht te Dieteren. Hier kon ik kiezen uit verschillende blaasinstrumenten. Ik vond ze allemaal mooi en had geen voorkeur. Het is de sopraansaxofoon geworden omdat mijn vader deze het meest geschikt vond aangezien er alle vingers aan te pas komen, net als op de piano. Door het plezier dat het bespelen van deze instrumenten teweeg bracht en het behalen van successen tijdens examens bij Stichting Kreato en solistenwedstrijden was na het behalen van het VWO diploma aan het Serviam te Sittard de keuze voor het conservatorium niet moeilijk. Aan het Maastrichts conservatorium ben ik bij Joop Celis voor piano en bij Norbert Nozy voor saxofoon afgestudeerd. Later heb ik hier een diploma bedrijfseconomie aan toegevoegd.

Binnen het muziekonderwijs ben ik elf jaar verbonden geweest aan stichting Kreato te Thorn en negen jaar aan het Centrum voor de Kunsten te Roermond. Momenteel heb ik al jaren mijn eigen muziekinstituut en geef ik regelmatig  saxofoonworkshops en repetities. Trots ben ik op de mooie muzikale optredens van mijn leerlingen tijdens tal van solistenconcoursen. Diverse leerlingen zijn Limburgs en Nederlands kampioen geworden. In 2013 is het eerste jeugdorkest op mijn pad gekomen. Dat was De Sjnake Fanfaar uit Genhout. Het muzikaal leiden van een groep enthousiaste jeugdige muzikanten was voor mij een nieuwe plezierige ervaring die naar meer smaakte. Al snel volgden jeugdfanfare De Crescendo’s uit Dieteren en jeugdharmonie De Voortgangertjes uit Neeroeteren. Het is een genot als dirigent voor 40 jonge muzikanten te staan die zich samen helemaal geven voor een mooie uitvoering. Even zo enthousiast en met veel aandacht zijn volwassenen die starten met samen muziek te spelen. Dat ervaar ik al een tijdje bij het Nieuw Talent Orkest in Elsloo.  

Als freelance pianist en saxofonist speel ik in veel verschillende orkesten en tijdens huwelijksceremonies en uitvaartdiensten. Als alt en sopraansaxofoniste ben ik al meer dan dertig jaar lid van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Als sopraan saxofoniste ben ik tevens jaren verbonden geweest aan Euregion, Brass, Wind & Percussion en het Limburgs Fanfare Orkest.

Inmiddels heb ik op piano met vele solisten en koren opgetreden tijdens allerlei gelegenheden zoals concerten, muziekwedstrijden, audities, orkestproefspelen en toelating- en eindexamens conservatorium. 

Ook als saxofoonDSC_0320 soliste heb ik al vaak mogen optreden in Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en tijdens vier tournee’s door China (2008, 2009, 2014 en 2018).  Ik vind het een eer dat enkele werken speciaal voor mij gearrangeerd en/of aan mij opgedragen zijn zoals het Concertino van Paul Harvey door Jan Cober, Crétan Concertino van Mikis Theodorakis en Mr. Knoll van Manos Hadjidakis door Guido Swelsen, On Hungerfordbridge van Christopher Gunnings door Jean Cosemans en Mishaela van Noa door Theo Collaert.

Als vrijwilliger nam ik actief deel in het bestuur van stichting Euregion Brass, Wind & Percussion. Dit was een project fanfare orkest met als doelstellingen: het wereldwijd uitdragen van het cultureel erfgoed fanfare én jonge talenten een podium bieden en ervaringen geven in samenwerking met professionals en top-amateurs. We hebben veel mooie concerten en concertreizen georganiseerd in Nederland, Engeland en China.

‘Mijn voldoening zit in het overbrengen van mijn eigen muzikale belevenis aan de luisteraars. Het is gewoonweg fantastisch als het lukt om deze emoties te delen!’

Niets van deze tekst mag zonder toestemming overgenomen worden.

 


Top